سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از همــــــه جــــــــا از همـــــــه رنـــــــگ
بزرگ ترین سایت مطالب ودانلود
به سایت از همــــــه جــــــــا از همـــــــه رنـــــــگ خوش آمدید

 

کوالا ......

 

نکات جالبی در مورد کوالا : 

·        کوالاها خرس نیستند آن ها جفت کامل نداشته و پستاندار جفت دار نیستند . پستاندار کیسه دار محسوب می شوند . این به این معنی است که فرزندان زاییده شده به صورت نارس بوده و آنها در داخل کیسه ی روی شکم مادرشان توسعه یافته و تبدیل به کوالا می شوند . و این امر که به آنها « خرس کوالا » گفته می شود نادرست بوده و نام صحیح آنها کوالا است .

·        دستهای کوالا دارای پنج انگشت است که 2 عدد از آنها در جهت مخالف دیگر انگشتها قرار گرفته و هر کدامشان به مانند انگشتان ما از نقاط مختلف قابل خم شدن هستند که این امر امکان اتصال محکم به شاخه ها را میسر می سازد .

·        کوالا ها اغلب شبگردند ، حیوانات شبگرد شبها بیدار مانده و در طول روز به استراحت می پردازد . کوالاها به هر حال بخشی از شبها نیز می خوابند و در بخشی از روز نیز به حرکت می پردازند . آنها اغلب بین 18 تا 20 ساعت در روز می خوابند .

·        این امر که کوالا به دلیل نوشیدن شیره درختان مدت زیادی می خوابد یک افسانه بوده و در واقع حقیقت ندارد . آنها زمان زیادی را صرف خوابیدن می کنند چرا که به انرژی زیادی برای هضم سموم ، فیبر و مواد غذایی دارای ارزش غذایی کم نیاز دارند و خوابیدن بهترین روش برای ذخیره ی انرژی است .

·        کوالاهای قسمت جنوبی استرالیا به مقدار قابل توجهی بزرگتر و دارای پوست ضخیم تری نسبت به نمونه های قسمت شمالی هستند . این سازشی است که برای گرمتر ماندن در زمستان های سردتر نواحی جنوبی ایجاد شده .

·        هر خانه ی کوالا از تعداد ی درخت به نام "Home Trees" تشکیل شده و آنها این درختان را به طور منظم بازدید می کنند . ناحیه پوشیده شده توسط این درختان قلمروی کوالا ها[1] محسوب شده و هر کوالا قلمروی مخصوص به خود را دارد . قلمروی آنها رویهم قرار نمی گیرد ، مگر به منظور تولید مثل . آنها معمولاً در حالت عادی از دیگر Home trees"" ها بازدید نمی کنند . اندازه ی قلمرو به عوامل مختلفی مانند کیفیت بوم ، چنسیت ، سن و وضعیت معاشرت در جمعیت کوالا ها وابستگی دارد .

·        کوالا های نر بالغ غده ی عطری تیره ای در وسط قفسه ی سینه ی سفید رنگ خود دارند که یک ماده چسبنده ی تیره ترشح می کند . کوالا با مالیدن این ماده به تنه ی درختان قلمروی خود را مشخص می کنند .

·        کوالاها توسط یک بازه ی خاص از صداها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند . این صدا در ابتدا برای این حیوان آرام غیر منتظره است . اما کوالاها صدایی مانند خروپف های بلند و سپس یک آروغ را تولید می کنند . که به آن غرِّش می گویند .

·        ماده های جوان بالغ که تولید مثل کرده اند بسته به مجموعه ا ی از عوامل معمولاً هر سال 1 فرزند به دنیا می آورند . در هر حال ، همه ی ماده های یک جمعیت هر ساله تولید مثل نمی کنند . برخی از ماده های پیر اغلب بیش از 2 یا 3 نوبت تولید مثل نمی کنند . کوالاهای جوان « Joey » نامیده شده و دانشمندان اغلب در مورد آنها اصطلاح نوجوان[2] ، جوان کیسه ای[3] یا جوانی که روی پشت حمل می شود[4] را به کار می برند .

·        وقتی کوالاهای نوجوان متولد می شوند فقط 2 سانتی متر طول دارند نابینا بوده و گوشهای آنها هنوز توسعه پیدا نکرده اند . پس از رفتن به داخل کیسه آنها خود را به یکی از دو پستانی که داخل کیسه وجود دارد چسبانده ، پستان در داخل دهان نوزاد متورم شده و باعث می شود که آنها از این منبع غذایی جدا نشده و از جای خود خارج نشوند .

·        نوزاد برای مدت 6 یا 7 ماه در کیسه ی مادرش مانده و در طول این مدت فقط شیر می نوشد .

·        پس از خارج شدن از کیسه ، نوجوان در روی شکم یا بر پشت مادرش حمل می شود . اگر چه بازگشت به کیسه ی مادر به منظور تغذیه از شیر تا زمانی که کوالا به اندازه ای بزرگ بشود که در داخل کیسه جا نشود ادامه می یابد . نوجوانها بین 1 تا 3 سالگی قلمروی مادرشان را ترک می کنند که این امر وابسته به زمان تولد فرزند بعدی است .

·        کوالا های ماده در حدود 2 سالگی به طور کامل بالغ می شوند و نرها ی آنها در 3 یا 4 سالگی به بلوغ می رسند . در این زمان آنها نیازمند قلمروای برای خود بوده و باید به دنبال آن باشند . این قلمرو باید یک بوم از جنگل بوده که توسط کوالای دیگری اشغال نشده باشد و یا اینکه کوالایی که قبلاً در آن ساکن بوده ، مرده باشد .

·        کوالا در جنگل های بارانی و یا مناطق کویری زندگی نمی کند و زیستگاه آنها در جنگلهای پوشیده شده از درختان اُکالیپتوس بلند می باشد .

·        تعداد محدودی از کوالا ها می توانند در یک جنگل زندگی کنند که با این تعداد گنجایش قابل تحمل گفته می شود . اکالیپتوس های موجود مانند چراگاه گوسفندان ، فقط می توانند تعداد محدودی از کوالا ها را تغذیه کنند.

·        یک کوالای بالغ حدود نیم کیلوگرم تا یک کیلوگرم برگ را هر شب می خورد . که این امر وابسته به عوامل زیر است : اندازه ، جنسیت کوالا و محل زندگی .

·        کوالا یک اندام تجزیه کننده ی فیبر خاص دارد . که به آن روده ی کور[5] می گویند . انسان نیز دارای روده کور است اما این عضو در کوالا بسیار بزرگ و بلند بوده ( تا 200 سانتی متر ) و در آن میلیونها باکتری زندگی کرده که فیبر ها را به مواد قابل جذب تجزیه می کند.

·        کوالاها در حالت طبیعی آب نمی نوشند و آب مورد نیاز بدن خود را از رطوبت موجود در برگها بدست می آورند . اما گاهی که برگها حاوی رطوبت کافی نیستند نیاز به نوشیدن آب دارند.

·        بزرگترین مشکل کوالا ها از بین رفتن بوم آنهاست که علل اصلی آن پاکسازی زمین ، آتش سوزی و بیماری های درخت اکالیپتوس است مانند : Dieback که باعث مرگ درخت می شود.

·        طبق آمار کمیته ی حمایت از کوالای استرالیا (AKF) به غیر از مشکلات ناشی از نابودی بوم ، سالانه حدود 4000 کوالا نیز توسط سگها و اتومبیل ها از بین می روند .

·        AKF تخمین می زند که در حالتی خوشبینانه امروزه کمتر از 100 هزار کوالا در استرالیا باقیمانده است . هم اکنون بیشتر بوم آنها از بین رفته و این امر اهمیت مسئله ی حفاظت از آنها را روشن می سازد .

در حالی که کوالاها در باغ وحشها نگهداری می شوند تصور آنکه کوالایی در حیات وحش وجود نداشته باشد بسیار ناراحت کننده است و چنانچه اجازه ی تخریب بوم آنها در این مقیاس ادامه یابد روزی اتفاق خواهد افتاد .


منبع:انجمن حمایت از کوالا ی استرالیا




موضوع مطلب :

دوشنبه 92 خرداد 13 :: 10:59 صبح

درباره وبلاگ


با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، خوش آمدید به سایت من . این سایت با به روز کردن مطالب خود باعث می شود اطلاعات شما بازدید کننده گرامی ارتقا یابد لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وب سایت ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید یا از طریق فرم تماس سایت یا ازطرق ایمیل Amirmohammad.omumi@yahoo.com ما را در بهتر شدن کیفیت مطالب یاری کنید.
پیوندها
نویسندگان
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 280
  • بازدید دیروز: 100
  • کل بازدیدها: 2331791
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر

کوالا را بیشتر بشناسیم.... - از همــــــه جــــــــا از همـــــــه رنـــــــگ
پربازدیدترین مطالب

کد پربازدیدترین

کلیه حقوق این وبلاگ برای از همــــــه جــــــــا از همـــــــه رنـــــــگ محفوظ است