با گذشت 60 سال از ساخت اولین نمونه سلاح "کلاشنیکف" (AK-47) مخترع این سلاح میگوید این طور نیست که به خاطر نگرانی از خونریزیهایی که این اسلحه فوقالعاده رایج در جهان موجب شده، با وجدانی آسوده نخوابد.
به گزارش آسوشیتدپرس، میخائیل کلاشنیکف، مخترع رایجترین تفنگ جهان یعنی AK-47 در مراسمی که به مناسبت ساخت اولین نمونه از این سلاح در مسکو برگزار شد، اظهار داشت: من با وجدانی آسوده میخوابم، این سیاستمداران هستند که به خاطر ناکامی در توافق با هم و متوسل شدن به خشونت مقصرند.
احتمالا پیش از شروع به ساخت کلاشنیکف بود که این مخترع روس نتوانست به راحتی سر بر بالین بگذارد، شاید او نگران اسلحههای برتر سربازان آلمانی نازی بود، سلاحهایی که علیه سربازان ارتش سرخ در جنگ جهانی دوم به کار گرفته میشد.
میخائیل کلاشنیکف خود زمانی که در خط مقدم ارتش سرخ میجنگید، سلاحهای نازیها را از نزدیک مشاهده کرد.
کلاشنیکف پس از آنکه بر اثر حملهی نازیها به تانکش در سال 1941 مجروح و در بیمارستان بستری شد، تصمیم گرفت که با در هم آمیختن ویژگیها و کاربردهای سلاح آمریکایی ام یک و تفنگ آلمانی اس. تی. جی 44 یک تفنگ خودکار طراحی و تولید کند. کلاشنیکف که در سن 87 سالگی کم بنیه اما همچنان تیزهوش به نظر میرسد در این مراسم گفت: (اگر میخواهید کسی را مقصر بدانید) آلمانهای نازی را به خاطر اینکه مرا مجبور کردند طراح سلاح شوم، مقصر بدانید! وی افزود: البته من همواره میخواستم که دستگاهها و ماشینآلات مورد نیاز کشاورزی بسازم.
از آغاز تولید کلاشنیکف تاکنون بیش از صد میلیون قبضه از مدل AK-47 در کارخانهی تولید این سلاح در شهر ایژوسک روسیه و یا سایر کشورها با مجوز قانونی و یا به طور غیر قانونی ساخته شده است.
در همین حال سرگئی چمزوف، مدیر شرکت رزوبورن اکسپورت، از کمپانیهای فعال در زمینهی صادرات تسلیحات روسیه گفت که تقریبا هر ساله یک میلیون قبضه سلاح کلاشنیکف بدون مجوز قانونی تولید میشود.
کلاشنیکف شاخصترین سلاح بکار گرفته شده در کلیهی جنگها، کودتاها و حملات تروریستی و دزدیها و آشوبها بوده است. این سلاح اگرچه به لحاظ دقت در نشانهگیری طراز اول نیست اما به خاطر سهولت تعمیر و نگهداری از آن بسیار محبوب است. کلاشنیکف ثابت کرده که سلاحی قابل اعتماد وایدهآل برای نبردهای مسلحانه در مناطق جنگلی و بیابانی است چرا که در مناطق مرطوب و پرگرد و خاک میتواند به طور مستمر شلیک کرده و سریعتر از سایر اسلحهها سرهم بندی وآمادهی شلیک شود.
میخائیل کلاشنیکف درخصوص ویژگیهای اختراعش گفت: سربازان آمریکایی در جریان جنگ ویتنام اسلحههای M-16 خود را کنار گذاشته و به کلاشنیکف AK-47 روی آوردند. در حال حاضر هم شنیدهام که سربازان آمریکایی از کلاشنیکف در جنگ در عراق استفاده میکنند.
قابلیت اطمینان و سادگی این تفنگ باعث شده که به نماد بسیاری از جنبشهای شورشی در جهان تبدیل شود و در پرچم کشور موزامبیک تصویر سلاح کلاشنیکف به چشم میخورد.
هوگو چاوز، رییسجمهور ونزوئلا که خود را رهبر جنگ با امپریالیسم خوانده در سال 2005 دستور خرید 10 هزار کلاشنیکف برای ارتش کشورش را صادر کرد.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه طی بیانیهای اظهار داشت: تفنگ کلاشنیکف سمبل نبوغ خلاقانهی مردم ماست.
موضوع مطلب :